Prova C1 JQCV 2015 “Els naips, molt més que un joc”

Lectura 1
      1. Hipsters
Lectura 2
      2. Hotels a la carta

9 thoughts on “Prova C1 JQCV 2015 “Els naips, molt més que un joc”

 1. La resposta de la pregunta 14 és :manovella/taula camilla. Només ho trobareu al diccionari del Salt.

  La 21 , llumenera, la trobareu al diccionari del Salt i al diccionari de l’enciclopèdia catalana i no al diccionari AVL.

  La 25 “de cap de brot” també la trobareu al diccionari Salt.

  1. Hola, Jaume. Gràcies pel teu comentari.

   He comprovat això que dius. Però m’ha costat molt, perquè per a haver d’instal·lar el SALT en els nous sistemes operatius has de fer mans i mànegues. La pregunta és: com se suposa que els estudiants han de comprovar la normativitat d’una paraula si no apareix al DNV? A més, trobe que ‘normatiu’ només era el SALT 2.0, no les versions posteriors.

    1. Hola, Jaume.

     Ja sé que està en línia, però el cas és que hauries de picar una per una totes les paraules i expressions que necessites conéixer per saber si les inclou o no, i això ja ho tenim en el DNV i en el DIEC. Vullc dir que, almenys en la versió instal·lable, tenies una barra lateral que podies desplaçar per a visualitzar ràpidament. Jo crec que amb un diccionari de referència n’hi hauria d’haver prou.

     A més, com he dit abans, m’informen que la versió del SALT considerada normativa és la 2.0. Saps quina versió és la que està en línia?

   1. Hola, Iván:

    En primer lloc, gràcies pel teu comentari. En segon, disculpes perquè no m’he explicat del tot bé. L’ordre en què veus les opcions de cada pregunta en esta pantalla no és el de la prova original. Si mires l’examen, l’opció ‘c’ és “crideu/donat que”.

    Si detectes alguna errada més, en este exercici o en qualsevol altre, pots deixar un altre comentari. N’hi ha algunes de lèxic, ja que l’última actualització del DNV atorga carta de normativitat a un munt de paraules i expressions que, anys arrere, eren clàssics de les llistes negres.

Deixa un comentari